Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά

Νέα & Blog

Οφέλη απεντόμωσης από επαγγελματία

Επιλέγω να κάνω απεντόμωση μόνος μου χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία. Τα βασικά λάθη, η αποτυχία και το τελικό κόστος

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στις μέρες μας πολλοί καταναλωτές στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα έξοδα και να κανουν οικονομία, αποφεύγουν να καλέσουν κάποιον επαγγελματία-εταιρεία για να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην κατοικία τους, όσον αφορά την απεντόμωση, τη μυοκτονία και τη φιδοαπώθηση, αξιοποιώντας την εύκολη πρόσβαση που έχουν σε εντομοκτόνα, τρωκτοκοκτόνα και φιδοαπωθητικά, τα οποία κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, είτε σε σούπερ μαρκετ ειτε σε γεωπονικά καταστήματα, σε φυτώρια ή ακόμα και φαρμακεία (!!).

Τι συμβαινει όμως στην πραγματικότητα; Αυτή η προσπάθεια έχει επιτυχία ή όχι; Ο καταναλωτής καταφέρνει τελικά να εξοικονομήσει χρήματα; 

Στην πραγματικότητα, δυστυχώς ο μη επαγγελματίας δεν είναι δυνατό να λύσει το πρόβλημά του με τις δικές του ενέργειες. Στις καλύτερες περιπτώσεις, το πρόβλημα λύνεται σε μικρό βαθμό ή προσωρινά, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα μένει άλυτο. Αυτό συμβαίνει διότι τις περισσότερες φορές, οι απλοί καταναλωτές, που δεν είναι επαγγελματίες, συχνά αγοράζουν το λάθος προϊόν για την περίπτωσή τους ή δεν ακολουθούν σωστά τις οδηγίες χρήσης. Επίσης, συχνά οι καταναλωτές ψεκάζουν σε λάθος σημεία ή ψεκάζουν μόνο σε ορισμένα σημεία.

Συνέπειες: Τα έντομα μετακινούνται σε άλλο σημείο του χώρου, αποκτούν ανθεκτικότητα ενάντια σε εντομοκτόνα και δραστικές ουσίες που βοηθούν στην εξόντωσή τους, μολύνουν το περιβάλλον και το χώρο που ζουν οι ίδιοι οι καταναλωτές και οι οικογένειές τους, και τέλος προκαλούν αλλεργίες ή αρρώστιες σε συνανθρώπους τους αλλά και σε οικόσιτα ζώα.


Ο καταναλωτής δεν εξοικονομεί χρήματα. Αγοράζοντας εντομοκτόνα ή τρωκτικοκτόνα από ένα κατάστημα λιανικής, ο καταναλωτής έχει την εντύπωση ότι ξόδεψε λιγότερα χρήματα από ό,τι θα ξόδευε αν καλούσε έναν επαγγελματία απεντομωτή. Λάθος. Το 90% των καταναλωτών αγοράζουν το προϊόν εξολόθρευσης σε πάνω απο 3 φορές πιο υψηλή τιμή. Επίσης, τα εντομοκτόνα και τα τρωκτικοκτόνα που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής και έχουν άδεια απο το κράτος για ερασιτεχνική χρήση, έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό δραστικής ουσίας σε αντίθεση με αυτά που χρησιμοποιεί ένας επαγγελματίας, έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης, είναι ευαίσθητα σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και τέλος η ποσότητα που περιέχουν είναι πολύ μικρή και προορίζεται για μικρούς χώρους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

1) Ενας ιδιώτης αντιμετωπίζει πρόβλημα με κατσαρίδες και γνωρίζει λίγα έως ελάχιστα για αυτό το έντομο. Αν καλέσει εναν επαγγελματία να του λύσει το πρόβλημά του θα πληρώσει κατά μέσο όρο 25 ευρώ.

Ας δούμε πόσο θα του κοστίσει αν κάνει απεντόμωση μόνος του: Ο καταναλωτής θα αγοράσει 2 εντομοκτόνα ετοιμόχρηστα (κόστος 5 ευρώ έκαστο) , 1 τζελ για κατσαρίδες 5γρ (κόστος 10 ευρώ) ,κατσαριδοπαγίδες ετοιμόχρηστες (κόστος 8 ευρώ) .ΑΝ εχει ακολουθήσει όλες τις οδηγίες σωστά, τοποθετήσει τα προϊόντα εκεί που πρέπει και για όσο πρέπει και καταφέρει τελικώς να λυσει το προβλημα, τότε θα έχει πληρώσει περίπου 28 ευρώ. Θα χει πληρώσει δηλαδή λίγα περισσότερα χρήματα από ό,τι θα πλήρωνε αν καλούσε κάποιον επαγγελματία. Λαμβάνοντας ως δεδομένο το πιο συχνό φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίο ο καταναλωτής δεν έχει καταφέρει να εφαρμώσει όλα τα στάδια σωστά με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει ή να επανεμφανίζεται σε πολύ σύντομο διάστημα, τότε ο καταναλωτής θα έχει αναγκαστεί να πληρώσει 2 ως 5 φορες παραπάνω χρήματα για την επίλυση του προβλήματός του.
Εκτός όμως από τον οικονομικό παράγοντα, μην καλώντας κάποιον επαγγελματία για απεντόμωση, φιδοαπώθηση ή μυοκτονία, ο καταναλωτής δε λαμβάνει υπόψην του τους σημαντικούς κινδύνους μόλυνσης, ανθυγιεινότητας, ανθεκτικότητας των εντόμων κα.

2) Ο ιδιώτης καλεί για απεντόμωση, μυοκτονία, φιδοαπώθηση κάποιον μη επαγγελματία πχ
κηπουρό, γεωπόνο ή γενικότερα άτομο που έχει κάποιες βασικές γνώσεις και έχει κάνει εφαρμογές στο παρελθόν, έχοντας μια μικρή εμπειρία.

Κατά τον νόμο, για να δραστηριοποιηθεί κάποιος σε εξολοθρεύσεις πρέπει να είναι απόφοιτος συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών, ώστε να έχει το δικαίωμα να βγάλει προσωπική άδεια απεντομώσεων σε κατοικημένους χώρους απο κρατικό φορέα. Όποιος δεν έχει αυτή την άδεια απαγορεύεται από τον νόμο να κάνει οποιαδήποτε εφαρμογή, καθώς και να κατέχει εντομοκτόνα και τρωκτικοκτόνα που προορίζονται μόνο για επαγγελματίες. Διαφορετικά, κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο έως φυλάκιση. Επιπλέον, η έλλειψη γνώσεων και κατάρτισης αυτών των ατόμων έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συμβουλέψουν σωστά τους ιδιώτες-καταναλωτές για ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις ή βελτιώσεις που μπορούν να κάνουν στο χώρο τους, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα επανεμφάνισης ενός προβλήματος. Επίσης, λόγω έλλειψης γνώσεων, συχνά δε λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την υγεία των παρευρισκομένων ανθρώπων και άλλων θηλαστικών, δεν γνωρίζουν για την ανθεκτικότητα των παρασίτων σε δραστικές ουσίες και δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για τα προϊόντα νέας τεχνολογίας που προμηθεύουν οι εταιρείες παραγωγής φαρμάκων δημοσίας υγείας και φυτοφαρμάκων σε επαγγελματίες. Αποτέλεσμα αυτής της ελλειψης γνώσης και επαγγελματισμού έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία μιας τέτοιας εφαρμογής και τελικά, τη μη εξοικονόμηση χρημάτων εκ μέρους του καταναλωτή.

3) Ο ιδιώτης καλεί επαγγελματία όταν τελικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει γίνει έντονο.

Λάθος. Όταν το πρόβλημα γίνει έντονο το κόστος για τον καταναλωτή αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται περισσότερες εφαρμογές οι οποίες αποφέρουν μικρότερο αποτέλεσμα σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα έιχαν, αν είχαν γίνει πριν το πρόβλημα επιδεινωθεί. Ας υποθέσουμε ότι ενα ιδιώτης είχε παρατηρήσει λίγες κατσαρίδες στο σπίτι του και μετά από κάποιο διάστημα εβδομάδων ή μηνών άρχισε να παρατηρεί περισσότερες και κάλεσε έναν επαγγελματία απεντομωτή. Ο επαγγελματίας θα του συστήσει δυο ή παραπάνω εφαρμογές που σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για τον ιδιώτη. Επίσης, ο ιδιώτης θα είναι αναγκασμένος να βλέπει ζωντανές κατσαρίδες για αρκετές μέρες, μέχρι να εξολοθρευθούν πλήρως, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο και χρήματα για καθαριότητα,πιθανόν το πρόβλημα να έχει εξαπλωθεί και σε άλλους χώρους εντός του σπιτιού αλλά και σε γειτονικά σπίτια-διαμερίσματα. Τέλος, ο ιδιώτης θα έχει εκτεθεί περισσότερο σε εντομοκτόνα-χημικά, και το κυριότερο, ελοχεύει μεγαλος κίνδυνος επανεμφάνισης των εντόμων απο αβγά που δεν έχουν εκκολαφθεί ακόμη. Στα παραπάνω ας προσθέσουμε και την ψυχολογική κούραση που προκύπτει από μια τέτοια κατάσταση...

Συνοψίζοντας τα παραπάνω είναι κατανοητό, ότι, αν ενας ιδιώτης καλέσει εγκαίρως έναν επαγγελματία για απεντόμωση, μυοκτονία ή φιδοαπώθηση κερδίζει τα εξής:
• αποτέλεσμα
• χρήματα
• χρόνο
• σωστές συμβουλές για την αντιμετώπιση-αποφυγή παρασίτων
• λιγότερους κινδύνους για την υγεία του ιδίου και των συγκατοίκων του
• λιγότερους κινδύνους για οικόσιτα ζώα
• γνώσεις αντιμετώπισης και αναγνώρισης του προβλήματος
• λιγότερες πιθανότητες επανεμφάνισης του ιδίου προβλήματος
• λιγότερη ψυχολογική κούραση

Δείτε τις μοναδικές προσφορές μας!

ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!

Ενδεικτικές περιοχές εξυπηρέτησης

Αναλαμβάνουμε Απολυμάνσεις Βιολογικούς Καθαρισμούς Ατμοκαθαρισμούς σε όλη την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Απολυμάνσεις Στρωμάτων Ύπνου Φιδοαπωθήσεις Απεντομώσεις Μυοκτονίες Εντομοπαγίδες στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Θεσσαλονίκη Κέντρο Άνω Πόλη Συκιές Νεάπολη Εύοσμος Σταυρούπολη Αμπελόκηποι Τούμπα Χαριλάου Νέα Παραλία Πανόραμα Ντεπώ Χορτιάτη Καλαμαριά Θέρμη Περαία Καρδία Νέο Ρύσιο Πλαγιάρι Τρίλοφο Μηχανιώνα Επανομή Μεσημέρι Λαγκαδά Ηλιούπολη Πεύκα Πολίχνη Σίνδος Τριανδρία Φίλυρο Ταγαράδες Βασιλικά Πυλαία Ευκαρπία Κορδελιό Μενεμένη Σαράντα Εκκλησιές Ωραιόκαστρο Καλοχώρι Σουρωτή

Χαλκιδική Κασσάνδρα Σιθωνία Καλλικράτεια Άγιος Πάυλος Νέα Πλάγια Φλογητά
Ποτίδαια Νέα Μουδανιά Ουρανούπολη Καλλιθέα Άθυτος Χανιώτη Πευκοχώρι Ποσείδι Νέος Μαρμαράς Βουρβουρού Νικήτη Σάρτη Πολύγυρος Ιερισσός Νέα Ηράκλεια
Οικοαπολυμάνσεις - Απεντομώσεις

Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Ατμοκαθαρισμοί - Εντομοπαγίδες - Φιδοαπωθήσεις

Αρ.Αδ. 9946/05.07.2017

Πληροφορίες

Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά
© 2020 Spiti Clean & Kill Οικοαπολυμάνσεις. Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue.

Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά