Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά

Έντομα & Εχθροί

Σαρανταποδαρούσα

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Χαρακτηριστικά-Συμπεριφορά Σαρανταποδαρούσας

Η σαρανταποδαρούσα είναι η κοινή ονομασία της σκολόπενδρας, που αποτελεί γένος σαρκοφάγων μυριάποδων που ανήκουν στην οικογένεια Σκολοπενδρίδες και στην ομοταξία Χειλόποδα. Το μήκος του σώματός της κυμαίνεται από 5 ως 30 εκατοστά. Δύο είναι τα πιο γνωστά είδη που συναντάμε: Η Scutigera coleoptrata και η Scolopendra. 

Η πρώτη βρίσκεται συνήθως σε μέρη υγρά για αυτό και τις συναντάμε τους ζεστούς μήνες και μέσα σε σπίτια (συνήθως στο μπάνιο),έχει μέχρι 15 μακριά ζεύγη ποδιών, έχει χρώμα γκριζοκίτρινο και περπατάει πολύ γρήγορα. Θεωρείται ακίνδυνο αφού δεν τσιμπάει εύκολα. Τρέφεται με έντομα.

Το δεύτερο είδος η γνωστή μας Σκολοπένδρα με χρώμα καφεκίτρινο, πάνω από 15 ζεύγη ποδιών, εκ των οποίων το πρώτο έχει την μορφή άγκιστρων που εκκρίνουν το δηλητήριο, ζει συνήθως κάτω από πέτρες και τρέφεται επίσης με έντομα. Συλλαμβάνει τη λεία της με το δηλητήριο που εκκρίνει.

ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Το τσίμπημα από σαρανταποδαρούσες δεν προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για τον άνθρωπο. Συνήθως προκαλεί πόνο, τσούξιμο, πρήξιμο, ερυθρότητα και φαγούρα. Σπανιότατα (μάλλον όπου υπάρχει αλλεργική προδιάθεση) εμφανίζονται γενικά συμπτώματα όπως ζάλη, εμετός, πρόβλημα αναπνοής, πτώση πίεσης ή και απώλεια συνείδησης.

Στα ζώα όμως το τσίμπημα της σαρανταποδαρούσας είναι περισσότερο επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Στα σπίτια εισέρχονται κυρίως από σωληνώσεις, πόρτες, παράθυρα, μικρές τρύπες σε τοίχους κτλ.

Εισέρχονται κυρίως για να προφυλαχθούν από την πολλή ζέστη το καλοκαίρι και το πολύ κρύο τον χειμώνα. Αντιμετωπίζονται δύσκολα λόγω του ότι κρύβονται καλά και σε σκοτεινά μέρη. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε υγρά μέρη, κήπους, γλάστρες, υπόγεια και κάτω από πέτρες αφού συνήθως εκεί τις συναντάμε. Ψεκασμοί με εντομοκτόνα και η απουσία άλλων εντόμων στον ίδιο χώρο είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης τους.

Δείτε τις μοναδικές προσφορές μας!

ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!

Ενδεικτικές περιοχές εξυπηρέτησης

Αναλαμβάνουμε Απολυμάνσεις Βιολογικούς Καθαρισμούς Ατμοκαθαρισμούς σε όλη την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Απολυμάνσεις Στρωμάτων Ύπνου Φιδοαπωθήσεις Απεντομώσεις Μυοκτονίες Εντομοπαγίδες στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Θεσσαλονίκη Κέντρο Άνω Πόλη Συκιές Νεάπολη Εύοσμος Σταυρούπολη Αμπελόκηποι Τούμπα Χαριλάου Νέα Παραλία Πανόραμα Ντεπώ Χορτιάτη Καλαμαριά Θέρμη Περαία Καρδία Νέο Ρύσιο Πλαγιάρι Τρίλοφο Μηχανιώνα Επανομή Μεσημέρι Λαγκαδά Ηλιούπολη Πεύκα Πολίχνη Σίνδος Τριανδρία Φίλυρο Ταγαράδες Βασιλικά Πυλαία Ευκαρπία Κορδελιό Μενεμένη Σαράντα Εκκλησιές Ωραιόκαστρο Καλοχώρι Σουρωτή

Χαλκιδική Κασσάνδρα Σιθωνία Καλλικράτεια Άγιος Πάυλος Νέα Πλάγια Φλογητά
Ποτίδαια Νέα Μουδανιά Ουρανούπολη Καλλιθέα Άθυτος Χανιώτη Πευκοχώρι Ποσείδι Νέος Μαρμαράς Βουρβουρού Νικήτη Σάρτη Πολύγυρος Ιερισσός Νέα Ηράκλεια
Οικοαπολυμάνσεις - Απεντομώσεις

Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Ατμοκαθαρισμοί - Εντομοπαγίδες - Φιδοαπωθήσεις

Αρ.Αδ. 9946/05.07.2017

Πληροφορίες

Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά
© 2020 Spiti Clean & Kill Οικοαπολυμάνσεις. Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue.

Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά