Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά

Έντομα & Εχθροί

Γερμανική κατσαρίδα (Βlattella Germanica)

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Χαρακτηριστικά-Συμπεριφορά Γερμανικής κατσαρίδας (Βlattella Germanica)

Η πιο κοινή κατσαρίδα που προσβάλλει τα σπίτια είναι η γερμανική κατσαρίδα. Οι ενήλικες έχουν χρώμα ανοιχτό καφέ με δύο σκοτεινές λωρίδες ακριβώς πίσω από το πίσω μέρος του κεφαλιού και μέγεθος 12–15 χιλιοστά. Οι ανώριμες κατσαρίδες (ονομάζονται νύμφες) περνάνε από τα επτά στάδια της ανάπτυξης και είναι πιο σκούρες στο χρώμα.

Πώς εισέρχονται οι κατσαρίδες σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα; 

Οι γερμανικές κατσαρίδες μπορούν να μεταφερθούν σε ένα σπίτι κρυμμένες σε κουτιά, τσάντες που χρησιμοποιούνται, έπιπλα, συσκευές, κιβώτια κ.α.. Μερικές φορές όταν ο καιρός είναι ζεστός μπορούν να μεταναστεύουν από τα γειτονικά σπίτια. Σε πολυκατοικίες οι γερμανικές κατσαρίδες μπορεί να εξαπλωθούν από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, σκουπίδια, κοινόχρηστους χώρους όπως πλυσταριά, λεβητοστάσια, αποθηκευτικούς χώρους και άλλες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Πού κρύβονται οι γερμανικές κατσαρίδες ; 

Οι κατσαρίδες κρύβονται οπουδήποτε μπορούν να βρουν το σκοτάδι, τη ζεστασιά, λίγη υγρασία, στέγη και φαγητό. Οι κύριες κρυψώνες βρίσκονται στην κουζίνα σε ντουλάπια, κάτω από τους νεροχύτες , σε συρτάρια και σακούλες. Άλλες κρυψώνες είναι :κάτω από κουρτίνες, σε συσκευασίες από τροφές ,σε διάφορες χαραμάδες και τρύπες, σε τσάντες ,σωληνώσεις, βιβλία, μεντεσέδες ,φούρνοι ,πίσω από επενδύσεις ξύλου ή πλακάκια, σκούπες, πίνακες, διακόπτες, κουφώματα, ντουλάπες, νεροχύτες, παλιές εφημερίδες, πίσω από φωτογραφίες ,σκουπίδια ,εμπορευματοκιβώτια, σώματα καλοριφέρ, ηλεκτρικούς πίνακες, φούρνους μικροκυμάτων, πίσω και κάτω από ψυγεία και πλυντήρια ρούχων, πίσω από καθρέφτες και μέσα σε βαλίτσες κτλ.

Γιατί τις βλέπω κυρίως τη νύχτα; 

Οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια πλάσματα. Αποφεύγουν το φως και κρύβονται από αυτό. Αν δείτε κατσαρίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας συνήθως σημαίνει ότι υπάρχουν τόσες πολλές κατσαρίδες που οι κρυψώνες είναι υπερπλήρης και αναγκάζονται να βγαίνουν στο φως της ημέρας.

Πως γίνεται η ανάπτυξή τους; Πόσο γρήγορα πολλαπλασιάζονται;

Το θηλυκό φέρει μια κάψουλα-αυγό (ωοθήκη) κάτω από την κοιλιά της, μέχρις ότου οι προνύμφες είναι έτοιμες να εκκολαφθούν. Τριάντα (30) έως σαράντα (40) προνύμφες παράγονται σε κάθε αυγό. Εάν οι συνθήκες όπως η υγρασία, η στέγη, ζεστασιά, και τα τρόφιμα είναι άφθονα θα εξελιχθούν σε ενήλικες κατσαρίδες σε περίπου 35 ημέρες. Αν οι συνθήκες είναι κακές η ανάπτυξη μπορεί να διαρκέσει έως και επτά μήνες. Οι ενήλικες ζουν περίπου ένα χρόνο. 

Τι τρώνε οι κατσαρίδες; 

Τρώνε σχεδόν τα πάντα.  Λατρεύουν οτιδήποτε περιέχει άμυλο, γλυκά, αλλαντικά, ψωμί, σάλτσες και σχεδόν κάθε άλλη ανθρώπινη ή κατοικίδιων ζώων τροφή. Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τροφή μέχρι και τριάντα (30) ημέρες, αλλά αν στερούνται την υγρασία για περίπου δύο εβδομάδες

Οι κατσαρίδες είναι επικίνδυνες για την υγεία μας; 

Πρόσφατες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κατσαρίδες μπορούν εύκολα να μεταδώσουν βακτήρια ή και μικρόβια. Μερικοί άνθρωποι, κυρίως παιδιά, μπορεί να είναι αλλεργικοί και έχουν ασθματικές αντιδράσεις σε κατσαρίδες, αν το δέρμα έρθει σε επαφή με αυτές, καθώς και με τα περιττώματα τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι κατσαρίδες έχουν προκαλέσει φυματίωση, χολέρα, λέπρα, δυσεντερία και τύφο, πέρα από τις άλλες κοινές αρρώστιες, όπως η σαλμονέλα.

Αν έχω σκοτώσει τις ενήλικες χρειάζεται να ανησυχώ για τα αυγά; 

Ναι. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια κάψουλα-αυγό έτοιμη να εκκολαφθεί αμέσως μετά την εξόντωση των ενηλίκων.ωΑν η κάψουλα-αυγό αποσπαστεί από το σώμα της θηλυκής κατσαρίδας πριν να είναι έτοιμα να εκκολαφθούν θα αφυδατωθούν και θα πεθάνουν. Δεν είναι απίθανο όμως ότι θα μεταφερθεί ποτέ μια κάψουλα-αυγό από μόνη της σε ένα σπίτι είτε σε ένα κουτί ή τσάντα κτλ.

Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για κατσαρίδες:

Έχουν υπάρξει στη γη από τους προϊστορικούς χρόνους. Οι κατσαρίδες είναι σε θέση να αντέξουν σε μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας. Ένα μόνο ζεύγος κατσαρίδες μπορεί να παράγει έως και 400.000 απογόνους σε ένα χρόνο αν οι συνθήκες είναι βέλτιστες. 

Πώς να απαλλαγείτε από αυτές; 

Οι κατσαρίδες μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν. Ο πρώτος έλεγχος-βήμα είναι η προετοιμασία, να βρούμε τις κρυψώνες τους. Όλα τα πιάτα, κατσαρόλες, τηγάνια, τα τρόφιμα, και τα εργαλεία πρέπει να αφαιρεθούν από τα ντουλάπια. Οπωσδήποτε καθαρίστε καλά και αφαιρέστε την ακαταστασία. Στο μπάνιο αφαιρέστε την υγρασία αν υπάρχει, καθαρίστε και αδειάστε τα ντουλάπια και αφαιρέστε οδοντόβουρτσες και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Σηκώστε ή μετακινήστε πλυντήρια και άλλες ηλεκτρικές συσκευές σε άλλους χώρους, αφαιρέστε τα ρούχα από τις ντουλάπες, τα άδεια συρτάρια και τα ντουλάπια με τα σεντόνια και άλλους αποθηκευτικούς χώρους. Σήκωσε τα χαλιά από το πάτωμα. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις έπιπλα, κρεβάτια, κομοδίνα κλπ πρέπει να απομακρυνθούν από τον τοίχο. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν. Οι κατσαρίδες μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση εντομοκτόνων σπρέι ή διαλύματος, με δολώματα-τζελ και τροφοελκυστικές παγίδες με κόλλα. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός των προϊόντων και μεθόδων. Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος πριν το χρησιμοποιήσετε. Εφαρμόστε τα προϊόντα σε ρωγμές και σχισμές και όσο πιο κοντά στις κρυψώνες.

Άλλες κατσαρίδες που συχνά συναντάμε είναι η: Ανατολική (Blatta Orientalis), η Αμερικάνικη (Periplaneta Americana ) και η Σουπέλλα (Supella Longipalpa )

  • Ανατολική κατσαρίδα (Oriental Cockroach): Πολύ σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο και μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις Γερμανικές.Προτιμά συνήθως σκοτεινά και υγρά μέρη όπως υπόγεια, μπάνια, κελάρια, φρεάτια, αποθήκες, λεβητοστάσια, σε φθορές τοίχου. Το καλοκαίρι μπορεί να βρεθεί εξωτερικά του κτιρίου σε φρεάτια και σε χώρους σκουπιδιών. Έχει όμως παρατηρηθεί ότι ανεβαίνει και σε τοίχους ξενοδοχείων ή σπιτιών και διαμέσου των σωληνώσεων βρίσκεται σε ψηλούς ορόφους.Τα θηλυκά γεννούν έως 10 κάψουλες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Κάθε θήκη περιέχει 14–16 αυγά. Είναι παμφάγο. Προτιμά κυρίως αμυλώδεις τροφές αλλά και σακχαρούχες ύλες, καθώς και τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Μπορεί να τραφεί επίσης με χαρτί και νεκρή οργανική ύλη.
  • Αμερικάνικη κατσαρίδα (American Cockroach): Σκούρο καφέ χρώμα πιο μεγάλες σε μέγεθος από τις Γερμανικές. Κυρίως τις συναντάμε σε υπόγεια, σε φρεάτια ή σε σωλήνες αποχετεύσεων και υπονόμους. Ωστόσο μπορεί να βρεθεί και σε υψηλότερους ορόφους εφ’ όσον υπάρχει διαθέσιμη τροφή. Σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να πετάξει. Είναι παμφάγες και έχουν τις ίδιες προτιμήσεις με τις άλλες κατσαρίδες
  • Σουπέλλα (Supella Longipalpa): Λίγο πιο σκουρόχρωμη από τις Γερμανικές κατσαρίδες. Υπάρχουν σε μέρη όπου συναντάμε και την γερμανική κατσαρίδα. Μπορεί ακόμα να βρεθεί πίσω από βιβλία σε βιβλιοθήκες ή ακόμα και πίσω από τις ταπετσαρίες τοίχου τρώγοντας την κόλλα. Σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να πετάξει. Είναι παμφάγες και συμπεριφέρονται όπως και οι Γερμανικές κατσαρίδες καθώς μοιάζουν πολύ και στο μέγεθος.

Δείτε τις μοναδικές προσφορές μας!

ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ - ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!

Ενδεικτικές περιοχές εξυπηρέτησης

Αναλαμβάνουμε Απολυμάνσεις Βιολογικούς Καθαρισμούς Ατμοκαθαρισμούς σε όλη την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Απολυμάνσεις Στρωμάτων Ύπνου Φιδοαπωθήσεις Απεντομώσεις Μυοκτονίες Εντομοπαγίδες στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Θεσσαλονίκη Κέντρο Άνω Πόλη Συκιές Νεάπολη Εύοσμος Σταυρούπολη Αμπελόκηποι Τούμπα Χαριλάου Νέα Παραλία Πανόραμα Ντεπώ Χορτιάτη Καλαμαριά Θέρμη Περαία Καρδία Νέο Ρύσιο Πλαγιάρι Τρίλοφο Μηχανιώνα Επανομή Μεσημέρι Λαγκαδά Ηλιούπολη Πεύκα Πολίχνη Σίνδος Τριανδρία Φίλυρο Ταγαράδες Βασιλικά Πυλαία Ευκαρπία Κορδελιό Μενεμένη Σαράντα Εκκλησιές Ωραιόκαστρο Καλοχώρι Σουρωτή

Χαλκιδική Κασσάνδρα Σιθωνία Καλλικράτεια Άγιος Πάυλος Νέα Πλάγια Φλογητά
Ποτίδαια Νέα Μουδανιά Ουρανούπολη Καλλιθέα Άθυτος Χανιώτη Πευκοχώρι Ποσείδι Νέος Μαρμαράς Βουρβουρού Νικήτη Σάρτη Πολύγυρος Ιερισσός Νέα Ηράκλεια
Οικοαπολυμάνσεις - Απεντομώσεις

Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Ατμοκαθαρισμοί - Εντομοπαγίδες - Φιδοαπωθήσεις

Αρ.Αδ. 9946/05.07.2017

Πληροφορίες

Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά
© 2020 Spiti Clean & Kill Οικοαπολυμάνσεις. Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue.

Δευ- Σαβ: 8:00 - 21:00
Κυρ Κλειστά